ZIARAH GOLONGAN ASNAF

Alhamdulillah masih di bulan Syawal, Pihak Yayasan Amal Kedah mengambil peluang pergi menziarahi ke 2 tempat untuk memberi bantuan keperluan harian kepada Golongan Asnaf bertempat di kawasan ๐Š๐š๐ฆ๐ฉ๐ฎ๐ง๐  ๐“๐ž๐ฅ๐ฎ๐ค ๐–๐š๐ง๐  ๐๐ž๐ฌ๐š๐ซ ๐๐š๐ง ๐ฃ๐ฎ๐ ๐š ๐๐ข ๐…๐ฅ๐š๐ญ ๐๐š๐ฒ๐š ๐๐š๐ก๐ฎ, ๐’๐ฎ๐ง๐ ๐š๐ข ๐๐ž๐ญ๐š๐ง๐ข, ๐Š๐ž๐๐š๐ก.

SITI Khodijah meninggal dunia akibat pendarahan dalam kepala. FOTO ihsan keluarga

๐—ž๐—”๐— ๐—ฃ๐—จ๐—ก๐—š ๐—ง๐—˜๐—Ÿ๐—จ๐—ž ๐—ช๐—”๐—ก๐—š ๐—•๐—˜๐—ฆ๐—”๐—ฅ – Ketika bulan mulia Ramadhan menjelang Syawal, hasrat empat beradik ingin beraya bersama ibu mereka tidak kesampaian apabila dikejutkan dengan khabar berita yang amat sedih tentang seorang โ€œ๐™ž๐™จ๐™ฉ๐™š๐™ง๐™ž ๐™ข๐™š๐™ฃ๐™œ๐™–๐™ก๐™–๐™ข๐™ž ๐™ฅ๐™š๐™ฃ๐™™๐™–๐™ง๐™–๐™๐™–๐™ฃ ๐™™๐™–๐™ก๐™–๐™ข ๐™ ๐™š๐™ฅ๐™–๐™ก๐™– ๐™ข๐™š๐™ฃ๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™œ๐™–๐™ก ๐™™๐™ช๐™ฃ๐™ž๐™– ๐™–๐™ ๐™ž๐™—๐™–๐™ฉ ๐™™๐™ž๐™™๐™š๐™ง๐™– ๐™จ๐™ช๐™–๐™ข๐™ž.โ€

Mangsa Siti Khodijah Ab Manaf, 32 tahun, dilaporkan meninggal dunia dan meninggalkan empat orang anak yang masih kecil yang kini anak yatim berumur 2-8 tahun dijaga oleh nenek mereka, Rokiah Bahari, 68 tahun.

________________________________________________________________________________________________________________

๐—•๐—Ÿ๐—ข๐—–๐—ž ๐—”๐Ÿฐ, ๐—™๐—Ÿ๐—”๐—ง ๐—ฃ๐—”๐—ฌ๐—” ๐—ก๐—”๐—›๐—จ – Pasangan suami isteri, Encik Zaidi bersama isterinya Puan Rosni dikurniakan 2 orang cahaya mata; (sulung) lelaki, (kedua) anak perempuan bernama Nur Suhaila, 9 bulan yang ๐™ ๐™ž๐™ฃ๐™ž ๐™ข๐™š๐™ฃ๐™œ๐™–๐™ก๐™–๐™ข๐™ž ๐™ฅ๐™š๐™ฃ๐™ฎ๐™–๐™ ๐™ž๐™ฉ ๐™Ÿ๐™–๐™ฃ๐™ฉ๐™ช๐™ฃ๐™œ ๐™—๐™š๐™ง๐™ก๐™ช๐™—๐™–๐™ฃ๐™œ.

Encik Zaidi hanya bekerja sebagai buruh kasar sahaja manakala isterinya surirumah sepenuh masa. Pasangan ini berharap agar anak perempuan mereka dapat menerima rawatan selanjutnya serta dapat sembuh dari penyakit yang dihadapinya.

Alhamdulillah semoga dengan sedikit bantuan keperluan harian anak-anak kecil susu, pampers, beras dan sebagainya dari pihak Yayasan Amal Kedah dapat menceriakan hati mereka. Insha-Allah didoakan agar diberi kekuatan dan kesembuhan untuk anak-anak yang kurang bernasib baik ini.

Aamin Ya Rabbal Aโ€™lamin.